OS2 VeRA

Der findes en række gode grunde til at kommunerne ser på de snitflader der er etableret mellem monopolbrudssystemerne og de forskellige omkringliggende systemer. Kommunerne vil også opleve at andre systemer også har behov for at kunne udveksle funktionskald og transportere data.

Der findes mange forskellige måder at understøtte at systemerne udveksler data eller funktionskald, men en af de bedste metoder vil være anvendelsen af webservices til at udveksle data mellem forskellige typer integrationer, hvilket skyldes at de oftest er bygget op om standarder som ikke er properitære og derfor kan udveksles nemt og i mange tilfælde smertefrit, men for at høste de fleste fordele, så kræver det at kommunen råder over en integrationsplatform der kan fungere som applikations-container og til at orkestre de forskellige webservices.

OS2 VeRA er en integrationsplatform der er bygget på open source komponenter der understøtter at integrationer er udviklet så de udveksler data og funktionskald via webservices. Platformen er udviklet i OS2 samarbejdet og det forventes, at platformen vil blive udbudt via skyen til kommunerne. Kommunerne vil også kunne bruge VeRA til at udvikle MOX-agenter til de forskellige fagsystemer og databaser som kommunen anvender.

Dermed sagt så har de fleste af de 98 kommuner mulighed for at kunne implementere MOX i fagsystemer og i borgerservice tjenester ved at tilgå VeRA igennem OS2 samarbejdet.

Bookmark permalink.

Kommentarer

  1. Siden blogindlægget blev skrevet er der sket en udvikling i sagen om VeRA. Informationer om VeRA kan nu findes på http://vera.hjoerring.dk/ , hvor flere informationer kan findes.

  2. Pingback: MOX konceptet | DigitalKommune.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *