Trends i SMART government

Oplægget var af Louise Fredbo-Nielsen som kom fra Future Navigator på konferencen “Digital København”. Konferencen blev afholdt den 2. marts 2016.

Louise Fredbo er fremtidsforsker, og hun omtalte der findes to forskellige typer trends, hvor der findes hårde trends (dem som vi skal forholde sig til) og bløde trends.

Blogindlægget omhandler trends blandt andet inden for SMART-governance.

Hårde trends

Disse er ofte noget at gøre med teknologier som rammer organisationer. Hårde trends er vilkår trends.

Bløde trends

De trends ændrer ikke nødvendigvis noget for organisationen, men det giver nogle muligheder som organisationer kan gøres brug af.

Irritation er nøglen

Inspiration er kun sekundært i forhold til irritation, og dette kaldes for kognitiv dissionas, hvor der sker en masse interessante fantastiske ting, når mennesker bliver irriteret. Irritation kan bruges i forhold til at få indsigt i nye trends og nye ting. Det handler om muligheden for at opsøge irritation.

Trends

Til selve præsentationen blev nedenstående hårde trends nævnt:

  • Førerløs alting (biler til transport af mennesker og gods).
  • Internet of things.
  • “Fra mere til bedre” – “Any sufficiently advanced technology will appear as magic” – Arthur C. Klarke.
  • “Mindre kompleksitets” (eller simpleksitets løsninger).
  • Open data og open innovation samt åbne samarbejdsformer.

Konklusioner

Der findes flere typer trends også inden for “government” og “local government”. Der findes de såkaldte hårde trends og bløde trends.

Kommunerne i Danmark skal i udgangspunktet arbejde ud fra de hårde trends der påvirker samfundet (fx via teknologier, demografi og økonomi) og i den forbindelse kan “simplexity” vise sig at være en “game changer” for kommunerne. Det skal med andre ord være “lettere” at kommunernes brugere (borgere, virksomheder, NGO’er) kan anvende de tilbud der udstilles.

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *